כיצד לבחון הצעת מחיר
- סהר אברג'ל
- לפני 6 ימים
- זמן קריאה 2 דקות
מכירים את זה שהגישו לכם הצעה ובאותו רגע לא ידעתם להעריך אותה? הייתם אימפולסיביים ועניתם ישר "לא", ולאחר מכן כשזה לא היה רלוונטי מצאתם את עצמכם מתחרטים? בדיוק בשביל שזה לא יקרה לכם, הפוסט הזה נכתב. אז מה חשוב לשים לב אליו כשבוחנים הצעת מחיר?
The first offer is the best offer - מוכרים רבים לא יודעים להעריך הצעות ראשונות מספיק מהר. הם נוטים לחשוב שאם הצעה כל כך טובה הגיעה כל כך מהר, כנראה שמחר תגיע הצעה טובה יותר ושהבית מבוקש ממש. זו נטייה טבעית שלנו כבני אדם לחשוב שתמיד יהיה משהו טוב יותר. התופעה הזו של "פחד מהחמצה" (FOMO - Fear of Missing Out) היא חלק מהחיים שלנו ונמצאת לא רק בתחום הנדל"ן אלא גם במציאת זוגיות, עבודה והחלטות לגבי הקריירה. בנדל"ן זו תופעה בעייתית שגורמת למוכרים רבים לפספס הצעות שמגיעות מהר מידי. יש לכם משהו טוב ביד? תתקדמו.
המחיר? הוא לא תמיד הכי חשוב! - נשמע מפתיע ואולי גם מעצבן, אבל זה נכון. יש לנו נטייה להסתכל תמיד על המחיר ולא על העסקה הכוללת. אם הייתם מקבלים את המחיר שרציתם עבור הדירה שלכם אבל הפינוי לא מתאים (לדוגמה: מחר בבוקר), הייתם מסכימים? כנראה שלא. ואם לוח התשלומים לא היה מאפשר לכם לבצע את עסקת הרכישה הבאה שלכם, הייתם מסכימים? כנראה שלא. זה רק מוכיח שמחיר הוא אלמנט חשוב, אבל לא תמיד הכי חשוב. יש פעמים שבהם הפרמטרים האחרים שישרתו אתכם לקראת העסקה הבאה יהיו חשובים לא פחות וצריך לקחת גם אותם בחשבון בשיקולים.
תשקלו את ההצעה ותחזירו הצעה נגדית - לפעמים מוכרים שמקבלים הצעה שרחוקה ממה שציפו נוטים "לשחרר" ולסיים את המו"מ במילה "לא". למה? אם מישהו הביע עניין בנכס שלכם, תשקלו את ההצעה שלו באמת ע"פ עסקאות שנעשו ברחוב, האם היא משרתת את האינטרסים שלכם ובהתאם לכך תגישו הצעת נגדית. מה יכול להיות הכי גרוע? מקסימום תקבלו "כן" ותתקדמו לעסקה. את ה"לא" כבר יש לכם! זכרו - מו"מ טוב הוא מצב שבו שני הצדדים מרוצים.
אלו היו העקרונות החשובים בבחינת הצעת מחיר, שיכולים לסייע לכם בתהליך המכירה. איך אתם בוחנים הצעות מחיר?
אריאל כהן ליפשיץ- מתווך שרואה אתכם באמת.

Comments